SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Zelenskıy Arnavutluk'ta

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy bugün Arnavutluk'un başkenti Tiran'a sürpriz bir ziyarette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2024 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2024 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Zelenskıy Arnavutluk'ta

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 28 Şubat 2024 tarihinde sürpriz bir şekilde Arnavutluk'u ziyaret etti. Suddi Arabistan ziyaretinden sonra başkent Tiran'a giden Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Barış Formülü'nü yineledi.

ZELENSKIY TİRAN'A GİTTİ

Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı Igli Hasani konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Başkan Zelenskıy'ı Tiran'da ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. İkili bağları geliştirmek ve Rusya'nın saldırganlığına karşı verdiği kahramanca mücadelede Ukrayna ile dayanışma içinde olmak için çok önemli bir an" ifadelerini kullandı. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy 27 Şubat 2024 tarihinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Salman Al Saud ile yaptığı görüşmede Rusya'ya karşı 10 maddelik Barış Formülü'nü ele aldı. 

UKRAYNA BARIŞ FORMÜLÜ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 15 Kasım 2022’de katıldığı G20 Zirvesi'nde 10 maddeden oluşan Ukrayna Barış Formülü'nü sunmuştu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, G20 Zirvesi'nde önerdiği barış formülünde; radyasyon ve nükleer güvenliği, gıda güvenliği, enerji güvenliği, tüm mahkumların ve sürgün edilenlerin serbest bırakılması, BM Şartı'nın uygulanması, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve dünya düzeninin sağlanması, Rus birliklerinin geri çekilmesi ve çatışmaların sona erdirilmesi, adaletin iadesi, ekolojik sorunların önlenmesi, gerginliğin engellenmesi ve tarafların savaşın sona erdiğini teyit etmesi konusunda belge imzalanması gibi başlıklardan söz etmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.