SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Avrupa Birliği mermi vaatlerini yerine getirmedi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Avrupa Birliğinin vaat ettiği mermilerin yalnızca yüzde 30'unun Ukrayna'ya gönderildiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Avrupa Birliği mermi vaatlerini yerine getirmedi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov ile 26 Şubat 2024 tarihinde başkent Kıyiv'de düzenlediği ortak basın toplantısında Avrupa Birliğinin (AB) vaatlerini yerine getirmediğini vurguladı. 

AVRUPA BİRLİĞİ VAADİNİ YERİNE GETİRMEDİ

Rusya'nın başlattığı topyekûn saldırılarının üçüncü yılına girerken Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Avrupa'ya ve söylediğiniz yüzdeye gelince, bu tamamen doğru değil. Avrupa Birliğinin bize söz verdiği milyon merminin %50'si değil %30'u ulaştı. Ne yazık ki" bilgisini verdi. Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ise 26 Şubat 2024'te "Ukrayna. Yıl 2024" vurgusu yaptığı konuşmada, Avrupa Birliğinin Ukrayna'ya sağladığı desteğin yarısının tedarik edilmediğini, böylelikle Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve bölgelerde personel kaybına yol açtığını dile getirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Avrupa Birliği (AB) Başkanı Josep Borrell ile yaptığı görüşmenin ardından Batılı müttefiklerin Ukrayna'ya yeni bir top mermisi partisi göndereceğini duyurmuştu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.