SON DAKİKA
Hava Durumu

Emine Erdoğan: 1196 Ukraynalı yetim çocuk Türkiye'ye getirildi

Türkiye'nin First Lady'si Emine Erdoğan, Ukrayna'da dünya liderlerinin eşleriyle düzenlenen "Savaşın Ruh Sağlığına etkisi" isimli zirveye video mesajla katıldı. Erdoğan video mesajında Ukrayna'dan bin 196 yetim çocuğun Türkiye'ye getirildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 21:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 22:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Emine Erdoğan: 1196 Ukraynalı yetim çocuk Türkiye'ye getirildi

Dünya liderlerinin eşleri bugün Rus saldırılarının devam ettiği Ukrayna'da vatandaşların ruh sağlığına yönelik düzenlenen zirveye katıldı. "Savaşın Ruh Sağlığına Etkisi" başlıklı 3'üncü Lider Eşleri Zirvesi'ne Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da katıldı. 

"SAVAŞTAN EN ÇOK ETKİLENEN KESİM KADINLAR VE ÇOCUKLAR"

First Lady Erdoğan, söz konusu zirveye video mesajla katılım sağladı. Erdoğan video mesajında, Rusya'nın Kırım'ı 2014 yılındaki işgali ve Ukrayna'nın 24 Şubat 2022'deki işgal girişimine değindi. "Ateş ne kadar düştüğü yeri yaksa da savaş ülke sınırı tanımıyor" vurgusu yapan Erdoğan, kadınların ve çocukların savaştan en çok etkilnen kesim olduğunu belirtti.

1196 UKRAYNALI ÇOCUK TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Savaşın adil ve hakkaniyetli bir şekilde bir an önce sonuçlanması için Türkiye'nin çaba sarf ettiğini ifade eden Erdoğan, Ukrayna First Lady'si Olena Zelenska'nın girişimleriyle aralarında özel bakıma muhtaç çocukların da olduğu bin 196 yetim çocuğun Türkiye'ye getirildiğini dile getirdi. Erdoğan, Ukrayna'nın yeniden inşasının Türkiye'de öncelikli bir konu olduğunu da ifade etti. First Lady konuşmasını, "Unutmamalıyız ki, insanlığın selameti ve ruhlarımızın tahribattan kurtulması için barış ve adalet yegane çözümdür" sözleriyle sonlandırdı. 

Mesajı sosyal medya hesabından paylaşan Erdoğan, "Türkiye olarak ilk andan bugüne, vicdanımıza emanet edilmiş yavrularımızın yanında olmayı sürdürüyoruz. Bir an önce barışın galip gelmesini diliyor, zirvenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadeleriyle Zelenska'yı etiketledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.