SON DAKİKA
Hava Durumu

Ersin Tatar, Londra'daki saldırıyı değerlendirdi: Haklı davamızı anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra'da Rum ve Yunan provokatörler tarafından düzenlenen saldırıyı değerlendirdi. Tatar, "Siz tanımayabilirsiniz ama ben Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin seçilmiş cumhurbaşkanıyım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 22:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2023 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ersin Tatar, Londra'daki saldırıyı değerlendirdi: Haklı davamızı anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz

Birleşik Krallık'ın başkenti Londra’da temaslarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum ve Yunan öğrencilerin sözlü saldırısına uğradı. Londra’da bulunan Kings College'de Kıbrıs konusuyla ilgili olarak konferans için giden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum ve Yunan provokatörler tarafından protesto edildi.

Tatar saldırıya ilişkin TRT Haber'e verdiği demeçte, "Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar. 'Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm' sloganları ile önümüzü kestiler. Polisler olmasa saldıracaktılar. Biz haklı davamızı anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. Her platformda davamızı anlatacağız" ifadelerini kullandı.

"SİZ TANIMAYABİLİRSİNİZ AMA BEN KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NİN SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANIYIM"

Yunanistan'ın ve Güney Kıbrıs'ın bayraklarını taşıyan provokatö grupların eylemlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Tatar, "Bir kez daha rezilliklerini gördük. Ben bu rezilliklerini kendilerine iade ediyorum” dedi.

Kıbrıs Türk halkının haklı davasını anlatmaktan vazgeçmeyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Konferansta da belirttiğim gibi siz tanımayabilirsiniz ama ben Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin seçilmiş cumhurbaşkanıyım” ifadelerini kullandı.


 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.