SON DAKİKA
Hava Durumu

FBI Direktörü: TikTok, ÇKP tarafından kontrol ediliyor!

ABD Federal Soruşturma Bürosu Direktörü Christopher Wray, TikTok uygulamasının Çin Komünist Partisi tarafından kontrol edildiğini belirterek ABD Kongresini uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
FBI Direktörü: TikTok, ÇKP tarafından kontrol ediliyor!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Senatosu İstihbarat Komitesi 11 Mart 2024 tarihinde ABD'ye yönelik küresel tehditlerle ilgili yıllık oturumunu düzenledi. Toplantıya aralarında ABD İstihbarat Direktörü Avril Haines, Merkezi İstihbarat Direktörü William Burns ve (Federal Soruşturma Bürosu) FBI Direktörü Christopher Wray'in de bulunduğu bir dizi istihbarat kurumunun lideri katıldı.

TİKTOK BÜYÜK BİR GÜVENLİK TEHDİDİ

ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI direktörü Christopher Wray, Çin istihabaratı için bilgi toplayan kısa video paylaşım platformu TikTok'un Çin Komünist Partisi (ÇKP) tarafından kontrol edilen bir yazılım olduğu bildirdi. Wray ayrıca TikTok'un ABD ulusal güvenliği için büyük bir endişe kaynağı teşkil ettiği konusunda Kongre üyelerini uyardı.

TİKTOK ÇİN KOMÜNİST PARTİSİ TARAFINDAN KONTROL EDİLİYOR

FBI Direktörü Wray toplantıda TikTok'un açıkça ÇKP tarafından kontrol edilen ve ABD için büyük bir ulusal güvenlik endişesi oluşturan bir yazılım parçası olduğunu belirterek, "Mesele şu ki, hangi niyet ve amaçla olursa olsun, ana şirketi ÇKP'ye karşı sorumludur" dedi.

Öte yandan TikTok'un Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet göstermeye devam edip edemeyeceğine ilişkin bir yasa tasarısının 12 Mart 2024 tarihinde ABD Temsilciler Meclisi'nde oylanması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.