SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin merkezli TikTok uygulaması Türkiye’de yasaklanacak mı?

Bir çok devlette Çin’e istihbarat bilgileri sağladığı, toplumun ahlaki yapısını ve çocukların dengesini bozduğu gerekçesiyle yasaklanan Çin merkezli TikTok uygulaması, Türkiye’de yasaklanabilir.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2023 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin merkezli TikTok uygulaması Türkiye’de yasaklanacak mı?

Dünyada bir çok devlet ve parlamento tarafından, Çin’e istihbarat bilgileri sağladığı, toplumun ahlaki yapısını ve çocukların dengesini bozduğu gerekçesiyle yasaklanan Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok, Türkiye’de de yasaklanabilir.

MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK

Türkiyr Büyük Millet Meclisi (TBMM) Meclis Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, 2 Aralık 2023 tarihinde konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Çin merkezli TikTok uygulaması başta olmak üzere sosyal medya platformları ve fenomenlere yönelik çok ciddi çalışma içerisinde olduklarını bildirdi.

TİKTOK'UN BÖLGE YÖNETİCİSİ TÜRKİYE'YE ÇAĞRILDI

Yayman, konuyla ilgili devam eden bir torba yasa hazırlığı içerisinde olduklarının bilgisini aktararak, "TikTok'un Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisini Türkiye'ye çağırdık; 7 Aralık'ta TBMM'ye gelerek TikTok'taki çok büyük tartışmalara yol açan, milletimizin asla tasvip etmediği uygulamalar hakkında açıklamalarda bulunacak" ifadelerini kullandı.

"TİKTOK'A KINAMA, BANT DARALTMA, REKLAM YASAĞI DAHİL ÇEŞİTLİ CEZALAR VERİLEBİLİR"

Yayman ayrıca, "TikTok'a kınama, bant daraltma, reklam yasağı dahil çeşitli cezalar verilebilir. Komisyon olarak böyle bir yetkimiz yok ama teklif etme gücümüz var; bunları komisyonumuzda değerlendireceğiz" dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.