SON DAKİKA
Hava Durumu

Finlandiya Rus vatandaşlara yasak getiriyor

Rusya'ya sınır kapılarını kapatan Finlandiya hükûmeti, Rus vatandaşların ülkede konut almasına ilişkin yasak getirecek. Finlandiya Savunma Bakanı Antti Hakkanen, yasakla ilgili düzenlemelerin ilkbahar ayında yapılacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Finlandiya Rus vatandaşlara yasak getiriyor

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak topyekûn saldırı ve işgal girişimi başlatan Vladimir Putin idaresindeki Rusya, komşu ülkesinden bir darbe daha aldı. Rusya'ya sınır kapılarını kapatma kararı alan Finlandiya bu kez de Rusya'ya yaptırım uygulayarak mülk satışarına yasak getiriyor. 

RUS VATANDAŞLAR FİNLANDİYA'DAN KONUT ALAMAYACAK

Finlandiya'nın Savunma Bakanı Antti Hakkanen, devlet televizyonu Yle'ye verdiği röportajda, Rusların ülkede konut almasına ilişkin yasak getirilmesi için zemin oluşturduklarını aktardı. Gerekli düzenlemelerin ilkbahar ayında yapılacağını duyuran Hakkanen, "Rus vatandaşlarına yapılan bazı satışlarda, ulusal güvenlik sorunu yaratabilecek bağlantılar tespit edildi. Ancak bu tip durumlar her zaman tespit edilemeyebilir. Bu nedenle, tam bir yasak en iyisi olacak" şeklinde konuştu.

Son dönemde Batı medyasında Rusların Finlandiya sınırından ev satın alması haberleri sık sık gündeme geliyordu. Diğer yandan Finlandiya, Rusya'nın kaçak göçmenleri ülkeye ittiğini belirterek Aralık 2023'te, 9 sınır kapısını kapatma kararı almıştı. 

AVRUPA BİRLİĞİ VE AVRUPA EKONOMİK ALANI DIŞINDA KALAN ÜLKELERE ZORLU ŞARTLAR

Bakan Hakkanen ayrıca Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) dışında kalan ülke vatandaşlarının mülk satın alması konusundaki şartlara sıklaştırma getirileceği bilgisini paylaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.