SON DAKİKA
Hava Durumu

Finlandiya, Rusya ile sınırını 1 ay daha kapalı tutacak

Finlandiya İçişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada Rusya ile sınırının 11 Şubat’a kadar kapalı olacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Finlandiya, Rusya ile sınırını 1 ay daha kapalı tutacak

Kaçak göçmen sorunu yaşayan NATO üyesi ülke Finlandiya, Rusya ile sınır kapılarını kapatma konusunda yeni bir karar daha aldı.

Finlandiya İçişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada Rusya ile sınırının kapalılık süresini 1 ay daha uzattığını duyurdu. Finlandiya'nın Rusya ile sınır kapıları 11 Şubat’a kadar kapalı duracak.

Tarım ve Orman Bakanı Sari Essayah, 10 Ocak'ta devlet televizyon kanalı YLE'ye yaptığı açıklamada 15 Ocak’ta yeniden açılması planlanan sınır kapısının kapalı kalacağını söylemişti.

FİNLANDİYA-RUSYA SINIRI SORUNU 

Finlandiya, 18 Kasım 2023 tarihinde Rusya'ya sınır olan kapılarını kapatma kararı almıştı. İlk olarak ülkenin güneyindeki 4 sınır kapısını kapatan Finlandiya, Rusya'nın ülkeye nota göndermesinin ardından tek bir sınır kapısı dışında tüm kapıların kapatılacağını açıklamıştı.

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, Rusya'nın göçmenleri silah olarak kullandığını ve ülkeden göndermek için Finlandiya'ya ittiğini söylemişti. Finlandiya'nın devlet televizyon kanalı YLE ile yaptığı röportajda Başbakan Orpo, "Gerekirse Finlandiya doğu sınırının tamamını kapatacak. Tüm sınır kontrol noktalarını kapatacak. İltica başvuruları başka bir yerden işleme alınacak" bilgisini vermişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.