SON DAKİKA
Hava Durumu

Finlandiya, Rusya sınırına iki kontrol noktası açacak

Rusya'ya tüm sınır kapılaırnı kapatan Finlandiya, 14 Aralık 2023 tarihinde Vaalima ve Niirala'da iki kontrol noktası açacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2023 22:20
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2023 22:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Finlandiya, Rusya sınırına iki kontrol noktası açacak

Kaçak göçmen sorunu nedeniyle Rusya'ya tüm sınır kapılarını kapatan Finlandiya, sığınma başvuruları ile başa çıkmaya çalışıyor. Rusya'nın; Suriye, Yemen, Afganistan ve Irak'tan gelen göçmenleri ülkeye yönlendirdiğini açıklayan Finlandiya, yeni bir adım attı.

14 ARALIK'TA SINIRDA İKİ KONTROL NOKTASI AÇILACAK

Sınırların tamamını kapatan Helsinki yönetimi, Vaalimaa ve Niirala'da iki kontrol noktası açacak. 14 Aralık 2023 tarihinde açılacak olan kontrol noktasının 14 Ocak 2024'e kadar açık kalacağı belirtildi. Finlandiya tarafından yapılan açıklamada, kontrol noktalarının çalışmaya başlamasının göçün yoğunlaşmasına neden olması halinde ülkenin doğu kesimindeki tüm sınırların kapatılacağı vurgulandı.

"KONTROL NOKTALARI AMACI ÇİĞNERSE KISITLAMALAR GERİ GETİRİLEBİLİR"

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bazı kısıtlamaları kaldırmadan durumun iyiye doğru değişip değişmediğini söyleyemeyiz. Bu nedenle dikkatli bir değerlendirmenin ardından iki kontrol noktasını kontrollü bir şekilde açıyoruz. Ancak kısıtlamaları hızla geri getirmeye hazırız. Finlandiya, ulusal güvenliğini sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. 

FİNLANDİYA, 9 SINIR KAPISINDAN 8’İNİ KAPATMIŞTI

Rusya ile bin 340 kilometre ortak sınıra sahip olan Finlandiya, Rusya’nın kaçak göçü teşvik ettiği yönündeki iddiaları sonrası 24 Kasım’da Rusya ile olan 9 sınır kapısından 8’ini kapatmış, sadece kuzeydeki Raja-Jooseppi Sınır Kapısı’nı açık bırakmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.