SON DAKİKA
Hava Durumu

Finlandiya, savaş suçlusu Rus komutanı tutuklama kararı aldı

Finlandiya, Ukrayna'nın doğusunda 2014 senesinde çatışmaya sebebiyet veren Rubisch grubunun eski komutanı Yan Petrovsky hakkına tutuklama kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2023 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2023 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Finlandiya, savaş suçlusu Rus komutanı tutuklama kararı aldı

Rusya'nın 2014 yılında Ukrayna'nın doğu bölgesindeki Donetsk ve Lugansk'ta savaş suçu işlediğini gündeme getiren Finlandiya, Rusich grubunun eski liderini tutuklama kararı aldı. Helsinki Bölge Mahkemesi, Ukrayna'ya karşı savaşın Neo-Nazi Rusich grubunun eski lideri Yan Petrovsky'ın (diğer adıyla Voislav Torden) tutuklanacağını duyurdu.

FİNLANDİYA YÜKSEK MAHKEMESİ, RUS KOMUTAN PETROVSKY'A DAVA AÇACAK

Ukrayna'nın doğusunda yaşanan çatışmaya sebebiyet veren eski Rus komutana 31 Mayıs 2024'e kadar hakkında dava açılacağı ifade edildi. Petrovsky'ın bu süre zarfına kadar ise Vantaa Hapishanesi'nde tutulacağı belirtildi. Finlandiya Yüksek Mahkemesi, aralık ayının başında 36 yaşındaki savaş suçlusunun, sağlık durumunun kötü olması nedeniyle Kıyiv'e iade edilmesini reddetmişti. 

ABD'nin yaptırım listesinde yer alan Petrovsky, 2016 yılında Norveç'ten sınır dışı edilmesinin ardından adını Voislav Torden olarak değiştirmişti. Eşinin eğitimi nedeniyle Finlandiya'ya taşınan Petrovsky'ın akıbeti 31 Mayıs 2024'ten sonra belli olacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.