SON DAKİKA
Hava Durumu

Forbes: Çin'in siber casusluk faaliyetleri artacak!

Çin'in sınır ötesi casusluk faaliyetlerinin 2024 ve 2025 yılında artacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2024 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Forbes: Çin'in siber casusluk faaliyetleri artacak!

İş dünyası ve finans ile ilgili konuları içeren dünyaca ünlü Forbes dergisi, Çin'in ekonomik çöküşüyle ​​birlikte, 2024 ve 2025 yılında yabancı fikri mülkiyeti çalmak için tasarlanmış daha agresif siber casusluk faaliyetlerinin artacağını bildirdi.

ÇİN'İN SİBER CASUSLUK FAALİYETLERİ ARTACAK

Dergi, 3 Mart 2024 tarihinde konuya ilişkin aktardığı istihbaratı firması Cyjax'ın teknik raporuna göre, ülke ekonomisi hala Kovid-19'un etkilerinden muzdarip, imalat sanayii küçülüyor ve agresif borçlanma stratejisi sayesinde emlak sektörü aşırı borçlanıyor. Bununla birlikte dergi, Çinli siber casusların Batılı şirketlerin fikri mülkiyet haklarını çalma, iş kurmak için sübvansiyonlar ve tarife dışı engeller kullanarak siber saldırısını artırcağını belirtti.

"ÇİN, GENEL OLARAK TASVİR EDİLENDEN ÇOK DAHA KARMAŞIK VE İNCELİKLİ BİR BÖLGE"

Dergiye konuşan Cyjax'ın CISO'su Lan Thornton Trump, "Çin, genel olarak tasvir edilenden çok daha karmaşık ve incelikli bir bölge. İç baskıları muhtemelen onu yavaşlatmak yerine siber casusluk faaliyetinin artmasına yol açacak. Çin'in siber casusluk faaliyetleri ve yaklaşımı her zaman Çin'i ticari çıkarlarını ilerletmek, Batılı şirketlerden teknoloji çıkarmak ve bu endüstriler için korumalı bir iç pazar yaratarak onlara küresel pazarda avantaj sağlamak için kullanmak olmuştur" ifadelerini kullandı.

"ÇİN SİBER CASUSLUĞUNA KARŞI DAHA İYİ SAVUNMA PLANLAYABİLİRİZ"

Öte yandan 2025 yılında Çin'in siber casusluk faaliyetlerinde artış olacağını ve bir dizi tehdit grubu tespit ettiklerini akataran Thornton-Trump, "Ülkenin iç güçlerini ve bunların siber stratejisiyle ilişkisini daha iyi anlayarak, Çin siber casusluğuna karşı daha iyi savunma planlayabiliriz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.