SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa, terör alarmını en yüksek seviyeye çıkardı

Fransa Cumhurbaşkanı Gabriel Attal, Moskova'daki saldırının ardından Fransa'daki terör alarmının en yüksek seviyeye çıkartıldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa, terör alarmını en yüksek seviyeye çıkardı

Moskova'da "Crocus City Hall" adlı konser salonuna yapılan terör saldırısının ardından 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarına hazırlanan Fransa, alarma geçti. Fransa Başbakanı Gabriel Attal, 24 Mart 2024 tarihinde, ülkesinin terör alarmını en yüksek seviyeye çıkardığını duyurdu. 

FRANSA, TERÖR ALARMINI EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKARDI

Attal, "Moskova'daki saldırının ardından bu akşam Cumhurbaşkanı (Emmanuel Macron) tarafından Elysée'de bir savunma ve Ulusal Güvenlik Konseyi toplandı. Saldırının sorumluluğunu İslam Devleti'nin üstlendiği iddiası ve ülkemizin sırtına binen tehditler göz önüne alındığında, Vigipirate duruşunu en üst seviyeye çıkarmaya karar verdik" dedi.

Fransa, ülke içinde veya yurt dışında bir saldırı meydana geldiğinde ve bunu tehdit olarak gördüğünde terör alarmını en yüksek seviyeye taşıyor. Halka açık alanlarda Fransa Silahlı Kuvvetlerine bağlı askerler devriye gezecek. 

MOSKOVA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Rusya'nın başkenti Moskova'da 22 Mart akşamı "Crocus City Hall" isimli konser salonuna 4 kişi silahlı saldırı düzenledi. Olayın ardından 133 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda yaralı tedavi altına alındı. Rusya, ülke genelinde bir günlük yas ilan etti. Rus tarafından saldırının bir terör eylemi olduğu ve IŞİD'in üstlendiği öne sürüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.