SON DAKİKA
Hava Durumu

G7'de Japonya Başbakanı, Ukrayna ile sarsılmaz dayanışma sözü verdi

G7 Liderler Zirvesine ev sahipliği yapan Japonya Başbakanı Fumiyo Kışida, Rusya’ya rağmen Ukrayna ile sarsılmaz danışma sergileyeceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2023 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
G7'de Japonya Başbakanı, Ukrayna ile sarsılmaz dayanışma sözü verdi

G7 Liderler Zirvesine ev sahipliği yapan Japonya Başbakanı Fumiyo Kışida, zirvenin son günü 21 Mayıs 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Rusya’ya rağmen Ukrayna ile sarsılmaz danışma sergileyeceğini bildirdi. Kışida ayrıca, Rusya'nın Ukrayna topraklarına yönelik topyekun işgal girişimi dolayısıyla kınayarak uluslararası düzenin temelini sarstığını ifade etti ve Ukrayna ile sarsılmaz dayanışma sözü verdi.

G7, UKRAYNA İÇİN ÇABALAYACAK

Kışida, G7 zirvesinin son günü dolayısıyla Pazar günü yaptığı konuşmada, "Dünyanın neresinde olursa olsun, statükoyu tek taraflı olarak zorla değiştirmeye çalışmak asla kabul edilemez. G7, Ukrayna'ya mümkün olan en kısa sürede adil ve kalıcı bir barış getirmek için çaba gösterecektir" ifadelerini kullandı. 

ZELENSKIY: BARIŞ BUGÜN DAHA DA YAKINLAŞACAK

19 Mayıs Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde gerçekleştirilen Arap Birliği'nin 32. Liderler Zirvesi'ne katılan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 20 Mayıs'ta G7 Liderler Zirvesi’nin düzenlendiği Japonya'nın Hiroşima şehrine gitmişti. Zelenskıy ayrıca Japonya ziyaretine dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Japonya. G7, Ukrayna'nın ortakları ve dostları ile önemli toplantılar. Zaferimiz için güvenlik ve gelişmiş iş birliği. Barış bugün daha da yakınlaşacak" ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.