SON DAKİKA
Hava Durumu

Güney Kıbrıs Rum Yönetiminden "tek Çin" politikasına tam destek!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanlığı, Tayvan'daki seçim sonuçları gündemde iken "tek Çin" politikasına sıkı bir şekilde bağlı olduklarını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güney Kıbrıs Rum Yönetiminden "tek Çin" politikasına tam destek!

Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yakından takip ettiği Tayvan'da yapılan seçimi, iktidardaki Demokratik İlerleme Partisinin (DPP) başkan adayı Lai Ching-te kazandı. Katılımın yüzde 60 olarak gerçekleştiği seçimde Lai, oyların yüzde 40'nı alarak zaferini ilan etti.

"TAYVAN, ÇİN'İN TOPRAĞI DEĞİL"

Seçim kazananı Lai Ching-te, Çin'in "Tayvan Çin"in bir parçasıdır" politikasını kabul etmiyor. Aksine Tayvan'ın bir devlet olduğunu, Çin'in Tayvan üzerinde hiç bir hakkı olmadığını ve Tayvan'da demokrasi ve insan haklarına saygının üstün geleceğini savunuyor.

GKRY'DEN ÇİN'E DESTEK

Seçim sonrası dünya devletlerinden açıklamalar gelirken, GKRY Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Theodoros Gotsis, Güney Kıbrıs’ın, “Tek Çin” politikasıyla ilgili açıklama yaptı. Gotsis, Güney Kıbrıs’ın “Tek Çin” politikasına yönelik bağlılığını sürdürdüğünü, ayrıca Çin'e ait Tayvan Boğazı’nda güvenliğin ve barışın sağlanmasını da desteklediğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.