SON DAKİKA
Hava Durumu

İngiliz istihbaratından Ukrayna'daki savaşı desteklemeyen Ruslara ortaklık çağrısı

Birleşik Krallık İstihbarat Servisi MI6'in Başkanı Richard Moore, Ukrayna'daki saldırıları desteklemeyen Rusları, Birleşik Krallık ile işbirliğine çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2023 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2023 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İngiliz istihbaratından Ukrayna'daki savaşı desteklemeyen Ruslara ortaklık çağrısı

Birleşik Krallık İstihbarat Servisi MI6'in Başkanı Richard Moore, Ukrayna'daki saldırıları desteklemeyen Rus vatandaşlarına çağrıda bulunarak, dökülen kanın sona ermesi için Birleşik Krallık ile el ele vermeleri gerektiğini dile getirdi. 

UKRAYNA'DAKİ SAVAŞI DESTEKLEMEYEN RUSLARA ÇAĞRI

Richard Moore, "Onları diğerlerinin son 18 ayda yaptıklarını yapmaya ve bizimle el ele vermeye davet ediyorum. Kapımız her zaman açık. Sırları bizimle güvende olacak ve birlikte akan kanı sona erdirmek için çalışacağız" vurgusunu yaptı. İstihbarat Başkanı Moore, "Bugün silahlı kuvvetlerin Ukrayna şehirlerini yerle bir etmesi, masum aileleri evlerinden sürmesi ve binlerce çocuğu kaçırması karşısında sessizce dehşete düşen birçok Rus var" dedi.

MOORE, BİRLEŞİK KRALLIK'IN YARDIM TEKLİFLERİNİ DEĞERLENDİRDİĞİNİ SÖYLEDİ

Birleşik Krallık'ın yardım tekliflerini profesyonellik ile ele alacağını aktaran Moore, bu kişiler sayesinde Rus saldırganlığına son verebileceklerini belirtti. Öte yandan Moore, İngiliz casuslarının Rusya'ya silah akışını belirlemek ve bozmak için becerilerini yapay zeka ve büyük veri sayesinde geliştirdiğini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.