SON DAKİKA
Hava Durumu

İran, Rusya'dan Yak-130 uçağı aldı

Rusya'nın gönderdiği Yak-130 eğitim uçağı, dün İran Hava Kuvvetlerine teslim edildi. İran'daki Rus yapımı Su-24 savaş uçağının kullanılması için eğitim uçağına ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2023 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 23:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran, Rusya'dan Yak-130 uçağı aldı

Rusya, İran ile yürüttüğü ikili ilişkilerde yeni bir adım attı. Uzun süredir askeri alanda işbirliği yapan Rusya ve İran, askeri havacılık alanında bir aşama kaydetti. Rusya, İran'a Yak-130 eğitim uçağı gönderdi. İran'ın önde gelen basın kuruluşlarından biri olan Tasnim, Rusya'nın gönderdiği eğitim uçağının dün İran Hava Kuvvetlerine teslim edildiğini bildirdi.

İRAN, SAVAŞA HAZIRLIK MI YAPIYOR?

Savaş uçağı pilotlarının eğitimi için kullanılan Yak-130 eğitim uçağının, Yakovlev şirketi tarafından gönderildiği belirtildi. İran, yaptırımlardan dolayı uzun süredir savaş uçağı alamazken, ülkenin şu anda envanterinde eski ABD yapımı F-4, F-5 ve F-14 ile Rus Mig-29 ve Su-24 uçakları bulunuyor. 2007'de Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ambargo kararına takılan İran, Ekim 2020 itibarıyla Rusya'dan savaş uçağı alımı yapmaya başladığını duyurmuştu. 

Buna bağlı olarak Rusya'dan tedarik edilen Su-24 ve Su-25 savaş uçaklarının kullanabilmesi için İran'ın eğitim uçaklarına ihtiyaç duyduğu vurgulanıyor. Bu da "Savaşın ilk adımı mı?" sorusunu akıllara getiriyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.