SON DAKİKA
Hava Durumu

İsveç'ten terör örgütleri hakkında itiraf!

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, terör örgütlerine sağlanan finansman faaliyetlerine ilişkin itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2023 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2023 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsveç'ten terör örgütleri hakkında itiraf!

İsveç ve Finlandiya'nın, Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO) üyeliğine başvuru süreci sekteye uğradı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 29 NATO ülkesinin onayını alan iki ülke, bölücü terör örgütlerine destek verdiği için tepkilerin hedefi olmuştu. 29 Haziran'da Türkiye ile ortak muhtıra imzalayan İsveç ve Finlandiya'nın üyelik süreci Aralık ayı itibarıyla askıya alındı. İsveç'te terör yanlısı Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim'i yakması, terör destekçileri tarafından Türk bayrağı üzerinde yürünmesi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketinin asılması tepkilere neden olmuştu. Böylelikle Türkiye, NATO kapılarını İsveç'e kapattı.

STOLTENBERG'DEN NATO ONAY SÜRECİNİN AKTİF HALE GETİRİLMESİ ÇAĞRISI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir araya geldi. Ortak basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg ve Kristersson yeni açıklamalar yaptı. Stoltenberg, 9 Mart'ta Türkiye, İsveç ve Finlandiya temsilcilerinin bir araya geleceğini hatırlatarak, "Önemli olan görüşmenin gerçekleşip sürecin tekrar aktif hale gelmesinin sağlanmasıdır" ifadesini kullandı. 

İSVEÇ BAŞBAKANINDAN İTİRAF

Öte yandan İsveç Başbakanı Kristersson yaptığı skandal açıklamayla terör örgütlerine sağlanan finansmanı ciddiye almadıklarını itiraf etti. Kristersson, "İsveç makamları terör için para toplayan PKK'lılara karşı daha sert önlemler alıyor. Daha önceden terör örgütlerinin İsveç'teki finans faaliyetlerini yeterince ciddiye almadık. Şimdi bunu ciddiye alıyoruz. PKK için para toplayan kişilerin çeşitli suç yöntemlerini kullandıklarını ve bunun da terörü finans ettiklerini biliyoruz. Hükumetin organize suçla mücadeleye odaklanması PKK'nın işini zorlaştıracaktır" dedi.

9 Mart'ta yeni bir ceza yasasıyla söz konusu finans faaliyetlerinin yasaklanacağını dile getiren Krsitersson "Yasa 1 Haziran'da yürürlüğe girecek" dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.