SON DAKİKA
Hava Durumu

Kim Jong-un, Putin'i Kuzey Kore'ye davet etti!

Kuzey Kore ile Rusya arasındaki siyasi ve ekonomik işbirliğinin bu yıl daha da artması bekleniyor. Bu kapsamda ülke lideri Kim Jong-un'un, yakın tarihte Viladimir Putin'i ülkesinde ağırlayacağı bildiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 21:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kim Jong-un, Putin'i Kuzey Kore'ye davet etti!

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı topyekun savaştan bu yana, Putin yönetimi bir taraftan Çin ile olan ilişkilerini güçlendirirken, diğer taraftan da Kuzey Kore ile olan askeri, siyasi ve ekonomik işbirliğini artırıyor. İki devlet arasındaki bu ilişkinin, 2024 yılında da artarak devam etmesi bekleniyor. 

KUZEY KORE DIŞİŞLERİ BAKANI RUSYA'DA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un daveti üzerine, bugün Rusya'da ziyaretlerde bulunan Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Çoe Son Hui, Putin'in yakın zamanda Kuzey Kore'yi ziyaret edeceğini bildirdi. Bakan Çoe Son Hui, 16 Ocak 2024 tarihinde Lavrov ile olan görüşmesinden sonra ortak basın açıklaması yaptı.

"YOLDAŞ KİM JONG UN, YOLDAŞ PUTİN'İ BEKİYOR"

Kuzey Koreli bakan Çoe Son Hui, Putin'in Kuzey Kore ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu yıl çeşitli düzeylerde değişimleri hayata geçirmenin, çeşitli siyasi ve kültürel etkinlikler düzenlemenin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Yoldaş Kim Jong Un, Yoldaş Putin'i kendisi için uygun bir zamanda ülkemizi ziyaret etmeye davet etti" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.