SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan ve Almanya arasında dev anlaşma

Kırgızistan ile Almanya arasında 4.5 milyon avro değerinde geniş kapsamlı ekonomik işbirliğini içeren yeni bir anlaşmaya imza atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 20:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan ve Almanya arasında dev anlaşma

Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, Bakanlar Kurulu ile Almanya hükumeti arasında mali işbirliğini konu alan yeni anlaşmanın imza törenine ev sahipliği yaptı. Törende, iki devlet arasında 4.5 milyon avro değerinde geniş kapsamlı anlaşma imzalandı.

İMZALANAN MİKTAR SAĞLIK SEKTÖRÜNDE KULLANILACAK

İmzalanan anlaşmanın, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek ve diğer bölgelerin tıbbi bakım koşullarının ve kalitesinin iyileştirilmesine önemli katkı sağlayacağı bildirildi. Ayrca adı geçen 4.5 milyon avronun, Bişkek, Oş ve Talas'taki perinatal merkezlerin inşaatına ve donatımına kullanılacağı belirtildi. Öte yandan, bu miktarın bir kısmının Bişkek Verem Hastanesinin donatımı başta olmak üzere mevcut ve planlanan altyapı projelerinin tamamlanması için kullanılacağı aktarıldı.

Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniyar Amangeldiyev, Almanya ile sürdürülebilir ekonomik kalkınma ve sağlık sektöründeki projelerin devam edeceğini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.