SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu ile Çubarov'dan Erdoğan'a tebrik

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu ile Çubarov'dan Erdoğan'a tebrik

Türkiye Cumhuriyeti, 14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından 28 Mayıs'ta ikinci tur seçimi için sandık başına gitti. Yüzde  52,14 oranında oy  alan Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimini bir kez daha kazandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turundaki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik eden Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov sosyal medya üzerinden paylaştığı tebrik mesajlarında şu ifadelerine yer verdi: 

“Türkiye’de yapılan demokratik seçimlerle 13. Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmenizden dolayı Zat-ı Alinizi Kırım Tatar halkı ve Kırım Tatar Milli Meclisi adına tebrik ediyoruz ve Türkiye için hayırlı olmasını diliyoruz.

Önceki döneminizde olduğu gibi Rusya’nın Ukrayna'yı ve vatanımız Kırım’ı hukuksuz, haksız işgalinin ve açtığı savaşın bir an önce sonlandırılması, bölgemizde barışın  ve istikrarın yeniden tesis edilmesi adına yapmış olduğunuz çok değerli çalışmalarınızın devam edeceğine, Ukrayna-Türkiye arasındaki var olan iyi ilişkilerin ve stratejik ortaklığın daha da güçleneceğine ve artarak devam edeceğine olan inancımızı bir kere daha teyit eder, Zat-ı Alinize başarılar dileriz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.