SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a ziyaret

Kırım Tatarlarının millî lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 24 Nisan'da Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a ziyaret

Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatar halkının millî lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 24 Nisan 2024 tarihinde Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Ukrayna cephesindeki son durumu, Kırım Tatar siyasî tutsakların serbest bırakılması ve Rus Kızıl Ordu Korosu'nun Türkiye turnesi ele alındı. 

KIRIM TATAR HALKININ MİLLİ LİDERİ KIRIMOĞLU, CUMHURBAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Yılmaz'a Ukrayna cephesi hakkında bilgi veren Kırımoğlu, ABD'nin yardım paketini onaylamasıyla durumun iyileşeceğini aktardı. Kırımoğlu, Rus işgali altındaki Kırım'da haksız yere tutuklanan siyasi tutsaklar konusunu masaya yatırarak, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeye işaret etti. Kırımoğlu, görüşmelerde haksız yere tutuklanan Kırım Tatar siyasi tutsakların serbest bırakılması konusunun görüşüldüğünü ancak bunun tekrar değerlendirilmesini beklediğini dile getirdi. 

Öte yandan Rus Kızıl Ordu Korosu'nun Türkiye turnesine yönelik olarak gösterdiği tepkiyi Yılmaz'a aktaran Kırımoğlu, konserin iptal edilmesi yönünde çağrıda bulundu. Kırımoğlu, söz konusu konserin ticarî bir faaliyet olduğuna da vurgu yaptı. 

RUS KIZIL ORDU KOROSU'NDAN SÜRGÜN YIL DÖNÜMÜNDE KONSER!

Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu, Türkiye turnesi adı altında tarihi bir skandala imza atacak. Rus Kızıl Ordu Korosu, Türkiye'de yaşayan Kırım Tatar ve Çerkes halklarına karşı Ruslar tarafından uygulanan soykırım ve sürgünün yıl dönümlerinde bu konserleri düzenleyerek; bu halkların trajedisini ve kendi işgalci geçmişlerini unutturmayı amaçlıyor. Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu, Kırım Tatar halkının vatan Kırım'dan katil Stalin yönetimi tarafından koparılmasının 80. yıl dönümü olan 18 Mayıs'ta Bursa'da, Çerkes halkının büyük bir sürgün ve soykırım uğradığı 21 Mayıs'ta ise Antalya'da konser vereceği öğrenildi. Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu'nun Çarlık Rusyası’ndan günümüze, Kırım Tatarlarıyla ortak kaderi paylaşan Çerkes halkını da hedef alması tesadüf değil.

DÜZENLENECEK KONSERLERİN İPTAL EDİLMESİ GEREK!

Hem Kırım Tatarlarının hem de Çerkes halkının tarihi facialarının olduğu günlerde bu şekilde eğlence ve kutlama etkinliğinin düzenlenmesi Türk kamuoyu tarafından da tepkiyle karşılanacak bir husustur. İki halk için de önemli olan günlerde düzenlenen etkinliklerin iptal edilmesi, alınacak en doğru kararlardan biri olacaktır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.