SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Litvanya Dışişleri Bakanından Avrupa ülkelerine Rus gazına son verme çağrısı!

Litvanya Dışişleri Bakanı Kestutis Budrys, işgalci Rus güçlerinin Ukrayna'daki saldırılarına tepki göstererek, Avrupa ülkelerine Rus petrol ve doğal gaz ithalatına son vermesi konusunda çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2025 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2025 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Litvanya Dışişleri Bakanından Avrupa ülkelerine Rus gazına son verme çağrısı!

İşgalci Rusya Ukrayna'nın tamamına karşı başlattığı işgal girişimini, sivilleri ve kritik altyapı tesislerini hedef alarak her geçen gün hızla sürdürürken Baltık ülkeleri bir kez daha tepki gösterdi.

Litvanya Dışişleri Bakanı Kestutis Budrys, Rusya'nın 5 Ekim 2025 tarihinde Ukrayna'ya yönelik saldırılarına ilişkin olarak sert tepki gösterdi. Bakan Budyrs, işgalci Rus güçlerinin bir kez daha Ukrayna'nın kritik altyapı tesislerine ve sivillere yönelik yüzlerce silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile füze gönderdiğini belirterek, Kremlin'in terör eylemlerine devam ettiğini vurguladı.

AVRUPA ÜLKELERİNE NET ÇAĞRI!

Rusya'nın zorda kalmadıkça barış istemeyeceğinin altını çizen Budyrs sosyal medya hesabı üzerinden Avrupa ülkelerine, "Emperyal iştahını beslemeyi bırakmalı ve devlet terörizmine son vermeliyiz. Avrupa, Rus petrol ve doğal gaz ithalatını kesin olarak kesip Ukrayna'nın bu kötülüğü sonsuza dek durduracak kadar silahlanmasına yardım etmeden önce daha kaç Ukraynalı ölmeli?!" ifadeleriyle seslendi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.