SON DAKİKA
Hava Durumu

Macron: Moskova'daki terör eylemcileri Fransa'da da saldırı girişiminde bulundu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Moskova'daki saldırının ardından kimliğe açığa çıkan terör eylemcilerinin daha önce Fransa'da da saldırı girişiminde bulunduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Macron: Moskova'daki terör eylemcileri Fransa'da da saldırı girişiminde bulundu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Moskova'daki saldırıda teröristlerin kimliklerinin ifşa edilmesinin ardından, olay hakkında bir açıklamada bulundu. Fransız Guyanası'na ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Macron, basına verdiği demeçte IŞİD'in üstlendiği saldırıyı planlayan kişilerin daha önce de eylem yapma girişiminde bulunduğunu söyledi.

TERÖR EYLEMCİLERİ FRANSA'DA DA SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNDU

"Bu özel grubun kendi topraklarımızda (saldırılarda) birkaç girişimde bulundu" diyen Macron, bu kişilerin Fransa'da terör saldırısı planladıklarını duyurdu. Ayrıca Macron, Rusya'nın bu saldırıdan dolayı Ukrayna'yı suçlamasının alaycı ve ters etki yaratacağını vurguladı. 

FRANSA-RUSYA GÖRÜŞMESİ OLACAK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile doğrudan görüşme yerine bakanlar düzeyinde görüşmelerin yapılacağını sözlerine ekleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Bağlamın nasıl gelişeceğini ve önümüzdeki günlerin veya haftaların kişisel bir görüşmeyi haklı çıkarıp çıkarmayacağını göreceğiz" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Gabriel Attal, Moskova'daki saldırının ardından 25 Mart 2024 tarihinde Fransa'daki terör alarmının en yüksek seviyeye çıkartıldığını duyurdu.

MOSKOVA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Rusya'nın başkenti Moskova'da 22 Mart akşamı "Crocus City Hall" isimli konser salonuna 4 kişi silahlı saldırı düzenledi. Olayın ardından 133 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda yaralı tedavi altına alındı. Rusya, ülke genelinde bir günlük yas ilan etti. Rus tarafından saldırının bir terör eylemi olduğu ve IŞİD'in üstlendiği öne sürüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.