SON DAKİKA
Hava Durumu

Moskova, seferberliği protesto eden Rus kadınları tehdit ediyor

Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle başlayan seferberlik, Rusya'da kadınlar tarafından eleştiriliyor. Ülkenin çeşitli yerlerinde protesto gösteri yapan Rus kadınlar Moskova hükumeti tarafından tehdit altında.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Moskova, seferberliği protesto eden Rus kadınları tehdit ediyor

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı işgal girişimi ve topyekun saldırı başlatan Rusya, 21 Eylül 2022'de ülkede seferberlik ilan etti. Yaklaşık iki yıldır savaşın içinde olan ve Ukrayna mücadelesine ayak direten Rusya'da gerginlik tırmanıyor. 

RUSYA'DA SEFERBER EŞLERİN EYLEMİNE MÜDAHALE EDİLİYOR

Eşlerinin zorla seferber edilmesini protesto eden Rus kadınların eylemine hükumet tarafından müdahale ediliyor. Kadınların eşlerinin terhis edilmesi, tatil verilmesi veya bu seferberliğin iyileştirilmesi amacıyla düzenledikleri protesto gösterileri için Moskova'nın yakınlarındaki Senej mevkinde seminer düzenlendi. Seminerde, protestoların önlenmesi kapsamında "ne pahasına olursa olsun" valiler, eylemleri engellemek için göreve çağrıldı. Bu kapsamda, "Herhangi bir durum için 50 kişi bile sokağa çıkmasın" uyarısı yapıldı. 

SEFERBERLİĞE AYAK DİRETEN KADINLAR RUSYA'DA TEHDİT EDİLİYOR

Öte yandan aynı sebep ele alınarak Novosibirsk'teki bir kapalı kültür merkezinde seferber edilenlerin, protesto edenlerle akrabalıklarının teyidinin ibraz edilmesi istendi. Ayrıca toplantıda kadınların halka açık bir alanda protestolarının kısıtlanması gerektiğine vurgu yapıldı. Eylemci kadınların Ukrayna Silahlı Kuvvetler için çalıştığı iddia edilerek düzenledikleri mitingten sonra tehdit aldıkları bildirildi. Moskova'da erkeklerin seferberliğine yönelik yapılan eylemlere kısıtlamalar getirildiği duyuruldu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.