SON DAKİKA
Hava Durumu

MSB: Tahıl Girişimi'nin devam etmesini temenni ediyoruz

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bugün yapılan haftalık basın toplantısında, Rusya'nın çekildiği Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, anlaşmanın devam etmesi konusunda temasların sürdüğünü belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2023 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2023 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
MSB: Tahıl Girişimi'nin devam etmesini temenni ediyoruz

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DAEŞ başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesinin devam ettiğini vurguladı. Basın toplantısında, Tahıl Girişimi'nin devam etmesi konusunda temasların sürdüğü ve bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiği ifade edildi.

"TAHIL GİRİŞİMİ’NİN DEVAM ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ"

Deniz Albay Zeki Aktürk, "Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasında yaşanan, bölgemizin ve dünyanın güvenliğine ciddi bir tehdit teşkil eden gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürüyoruz. Rusya Federasyonu tarafından durdurulan Tahıl Girişimi’nin devamına yönelik BM, Rusya Federasyonu ve Ukrayna yetkilileri ile temaslarımız Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak devam etmektedir. Küresel gıda fiyatlarının istikrara kavuşmasına büyük katkı sağlamakla birlikte tüm krizlerin iyi niyet ve diyalogla çözülebileceğini kanıtlayan bu girişimin devam etmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Karadeniz'e en uzun kıyısı bulunan ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Deniz Albay Aktürk, "Karadeniz'de en uzun kıyısı bulunan ülkelerden biri olarak başından beri kıyıdaş ülkelerin barış, diyalog, huzur ve refah içinde yaşamasından yana olduğumuzu dile getiriyor; mevcut güvenlik dengesinin ‘Bölgesel Sahiplik İlkesi’ çerçevesinde sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

SON 1 HAFTADA 53 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Basın toplantısında terörle mücadele konusunda da açıklama yapıldı. Açıklamada, "Kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil; son bir haftada 53 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece etkisiz hâle getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 995’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38.338’e ulaşmıştır" denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.