SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO Genel Sekreterinden Türkiye ve İsveç açıklaması!

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bugün yaptığı basın toplantısında İsveç'in NATO'ya üyeliği ve Türkiye'nin tutumu ile ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2023 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2023 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO Genel Sekreterinden Türkiye ve İsveç açıklaması!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bugün Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaptığı açıklamada, 10 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile bir araya geleceğini bildirdi.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ VE TÜRKİYE

Stoltenberg, İsveç'in NATO üyeliği ve Türkiye'nin tutumu ile ilgili, "İttifaka üyelik konusunda Türkiye ile İsveç arasında hala üzerinde anlaşılamayan konular var" ifadelerini kullandı.

"RUSYA'NIN SALDIRGANLIĞI YANINA KALMAYACAKTIR"

Genel Sekreter Stoltenberg, konuşmasında 11-12 Temmuz 2023 tarihleri arasındaki NATO Liderler Zirvesi'ne ilişkin de açıklama yaptı. Stoltenberg, Vilnius'taki zirvenin, Ukrayna'nın NATO'ya üyeliği için önemli bir adım olacağı haberini verdi. Rusya'nın Avrupa'nın kalbine ölüm ve yıkımı getirdiğini ifade eden Stoltenberg, "Vilnius Zirvesi'nin mesajı açıktır: NATO birlik halindedir ve Rusya'nın saldırganlığı yanına kalmayacaktır" dedi.  

NATO Genel Sekreteri, İsveç'in NATO'ya üyeliği ve Vilnius Zirvesi çerçevesinde şu ifadeleri kullandı:

"Temel amacım zirveye kadar katılımın sağlanması. İlerleme kaydediyoruz. Hafta sonu ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum. Zirveye kadar İsveç'in NATO'ya katılmasını sağlamak istiyoruz Çözülemeyen bazı başlıklar var. Hafta sonu da üzerinde çalışacağız. Pazartesi yeniden görüşeceğiz Wagner askerlerinin Belarus’ta konuşması için hazırlık yapılıyor. Prigojin’in nerede olduğu konusunda detay vermek istemiyorum."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.