SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO: Ukraynalı pilotlara F-16 eğitiminin ardından sevkiyat başlayacak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD'nin Ukrayna'ya tedarik edeceği F-16 savaş uçaklarının Ukraynalı pilotlara eğitim verilmesinin ardından sağlanacağını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO: Ukraynalı pilotlara F-16 eğitiminin ardından sevkiyat başlayacak

Rus saldırılarıyla bir yılı aşkın bir süredir mücadele eden Ukrayna, Batılı müttefiklerinden askeri destek alıyor. ABD tarafından Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı ve Ukraynalı pilotlara eğitim verilmesi gündemdeki yerini koruruken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg açıklama yaptı. 

"F-16 SAVAŞ UÇAĞI EĞİTİMİNDEN SONRA SEVKİYAT BAŞLAYACAK"

Letonya Başbakanı Krisjanis Karins ile NATO karargahında yaptığı görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Stoltenberg, Ukrayna'ya sağlanması planlanan F-16 savaş uçağının veirlmesiyle ilgili, "Bunun ne zaman, nasıl olacağı henüz kararlaştırılmadı. Aşama aşama gidilmesinin mantıklı olduğunu ve ilk olarak Ukraynalı pilotların eğitimiyle başlanması gerektiğini düşünüyorum. Daha sonra savaşın nasıl evrildiğine bağlı olarak uçakların teslimatıyla ilgili nihai kararlar verilecek" ifadelerini kullandı. 

UKRAYNA'YA TEDARİK EDİLECEK TEÇHİZAT VİLNİUS ZİRVESİ'NE TAŞINACAK

Bu tür eğitimlerin ve tedarikin 11-12 Temmuz 2023'te yapılacak Vilnius Zirvesi'nde konuşulacağını dile getiren Stoltenberg, "Ukrayna'nın özgür ve egemen bir ulus olarak hüküm sürmesini sağlamak için desteğimizi artırmamız ve sürdürmemiz hayati önem taşıyor. Vilnius'ta ayrıca yeni bölgesel savunma planları, yeni bir kuvvet modeli ve güçlendirilmiş komuta yapısı ile kendi caydırıcılık ve savunmamızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Vilnius'ta tavan değil, taban olarak gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYHİ) yüzde 2'si olan iddialı yeni bir savunma yatırımı taahhüdünde anlaşmamızı bekliyorum" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.