SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya savaşa hazırlanıyor!

Varşova Belediye Başkanı Trzaskowski, 2 ile 3 yıl içinde bombardıman sığınakları ve diğer güvenlik önlemleri için 30 milyon dolar harcayacaklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2024 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2024 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya savaşa hazırlanıyor!

Varşova'nın Belediye Başkanı Rafal Trzaskowski, Polonya'nın komşusu Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat 2022'den bu yana gerçekleşen topyekûn Rus saldırıları devam ederken, önümüzdeki 2 ile 3 yıl içinde bombardıman sığınakları ve diğer güvenlik önlemleri için 117 milyon Polonya zlotisi (30 milyon dolar) harcayacaklarını bildirdi.

"BARINMA YERLERİNİN BİR ENVANTERİNİ ÇIKARDIK"

Rafal Trzaskowski, Polonya Yüksek Denetleme Kurumunun başkente daha fazla bombardıman sığınaklarının sağlanmasına ilişkin raporunun yayınlanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Kendi inisiyatifimizle barınma yerlerinin bir envanterini çıkardık." ifadelerini kullandı

Önümüzdeki 2 ya da 3 yıl içinde güvenliği artırmak için 117 milyon Zloti gerektiğini belirten Trzaskowski, bu hedef için başkentin daha fazla para ayırmaya hazır olduğunu kaydetti.

Hastanelerin tehditlere karşı hazırlıklı olacağını ve halkın acil durumlarda nasıl davranılacağı konusunda eğitileceğini kaydeden Belediye Başkanı, Varşova'da barınak görevi görebilecek yaklaşık 7 milyon metrekarelik alan arasında yer altı otoparkları ve metro istasyonlarının da bulunduğunu sözlerine ekledi.

VARŞOVA'DA SIĞINAĞA SAHİP OLAN NÜFUS ORANI YÜZDE 4'TEN AZ

Polonya'da Devlet Denetleme Kurulu raporuna göre, başkentteki nüfusun yüzde 4'ünden azı bombardıman halinde güvenerek barınabileceği bir sığınağa sahip.

Rapor ayrıca, ekipman ve teknik özellikler de dahil olmak üzere barınaklarla ilgili temel düzenlemelerde eksiklikler bulunduğunu ortaya koydu.

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üyesi Polonya’da hükûmet vatandaşlara, olası bir Rus saldırısına karşı İttifakın kendilerini koruyacağı güvencesi vermesine rağmen sınıra yakın bölgelerde işgal endişesi duyan halk, kendi imkanlarında hazırlıklarını sürdürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.