SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin'den itiraf! Esir alınan WSJ muhabirinin akıbeti ne olacak?

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD'li gazeteci Tucker Carlson ile yaptığı röportajda, haksız yere tutuklanan The Wall Street Journal muhabiri Evan Gerşkoviç'in esir alındığını itiraf etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin'den itiraf! Esir alınan WSJ muhabirinin akıbeti ne olacak?

Rusya'nın idaresindeki devlet başkanı Vladimir Putin'in ABD'li televizyon sunucusu Tucker Carlson'a verdiği röportaj 8 Şubat gecesi yayımlandı. Verdiği demeçte türlü bahaneleri peş peşe sıralayan Putin, kendini haklı çıkarmayı amaçladığı programda bir itirafta bulundu. Casusluk yaptığı iddiasıyla 30 Mart 2023'ten bu yana Rusya'daki hapishanede tutulan ABD merkezli The Wall Street Journal (WSJ) muhabiri Evan Gerşkoviç hakkında açıklamada bulundu. Putin, casusuluk suçlamasıyla haksız yere tutuklanan gazeteci Gerşkoviç'in esir alındığını itiraf etti.

PUTİN, GERŞKOVİÇ'İN ESİR ALINDIĞINI İTİRAF ETTİ

Putin, "esir takası" kapsamında bir Rus mahkum ile basın mensubu Gerşkoviç'in iade edilebileceğine, buna yönelik olarak Amerikan ve Rus özel servisleriyle görüşmeler yapıldığını kaydetti. Putin, Gerşkoviç'e karşılık olarak, 2019 yılında Berlin'de bir Çeçen muhalifi öldüren Vadim Krasikov isimli suçluyu Almanya'dan istediğini söyledi. Herhangi bir suçu tespit edilmeyen Gerşkoviç hakkında Putin, gazetecinin serbest bırakılması için bazı koşulların olduğunu öne sürdü. 

WSJ gazetesi Moskova Muhabiri Evan Gerşkoviç30 Mart 2023 tarihinde Rusya tarafından casusluk suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Rusya, gazeteci Gershkovich'in ülkede gizli belge elde etmeye çalıştığını iddia ederek hala gözaltında tutmaya devam ediyor. Gerşkoviç'in son duruşmada tutukluluk süresi Mart 2024'e kadar uzatıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.