SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin'in hava savunma sistemiyle korunan Finlandiya sınırındaki gizli kır evi ifşa oldu!

Rusya'nın savaş suçlusu lideri Vladimir Putin ve sevgilisi Alina Kabayeva'nın birlikte tatil yaptığı ileri sürülen Rusya-Finlandiya sınırında yer alan bir kır evi ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin'in hava savunma sistemiyle korunan Finlandiya sınırındaki gizli kır evi ifşa oldu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ait lüks evler ve saraylar kimi zaman Rus muhalifleri tarafından ifşa ediliyor. Rusya'nın savaş suçlusu lideri Putin ve bir süredir birlikte olduğu öne sürülen kız arkadaşı eski jimnastikçi Alina Kabayeva'ya ait olduğu iddia edilen Finlandiya sınırında doğa içinde gizli bir kır evi ortaya çıkarıldı. 

PUTİN'İN MAL VARLIĞININ AÇIKLANMASININ ARDINDAN BİLGİLER İFŞA OLDU

Bilindiği üzere, Rusya'da yaklaşan başkanlık seçimlerine yeniden aday olan Putin'in mal varlığı açıklanmıştı. Rusya Merkez Seçim Komisyonu (MSK) tarafından açıklanan belgelere göre; Putin, son altı yılda 67.6 milyon ruble (753 bin dolar) gelir elde etti. Putin’in St. Petersburg’da 77 metrekarelik bir dairesi ve 18 metrekarelik bir garajı var. Öte yandan Putin, Moskova’da devlet tarafından kiralanan 153 metrekarelik bir dairenin de sahibi. Ayrıca, Vladimir Putin'in üzerine kayıtlı 1960, 1965, 2009 ve 1987 model 4 ayrı araç bulunuyordu. Ancak, Rusya'da 2000 yılındaki Başbakanlığı ve ardından devlet başkanlığı dahil olmak üzere yaklaşık 24 yıldır iktidarda olan Putin, adeta bir diktatör olarak biliniyor. Rusya'yı demir yumruk ile yöneten Putin'in bu açıklanan sözde mal varlığı, Rusya siyasetini ve savaş suçlusu Putin'i yakından tanıyan uzmanlar tarafından kuşkuyla karşılandı.

HAVA SAVUNMA SİSTEMİ İLE KORUNAN GİZLİ EV

Rusya'da araştırmacı gazetecilik yapan Dossier Center medya servisinin özel haberinde, Putin'in Rusya ile Finlandiya sınırı arasında çok lüks bir kır evinde tatil yaptığı öne sürüldü. Havadan görüntüleri çekilerek kamuoyuyla paylaşılan 4 kilometrekarelik komplekste; helikopter pisti, hava savunma sistemi ve 4 metrelik bir şelalenin dahi bulunduğu öğrenildi.

İKİ HELİKOPTER PİSTİ VE BİR YAT LİMANI

NTV Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe'nin aktardığı bilgilere göre, yeri yıllardır gizlenen kır evinin Karelia'daki Ladoga Gölü Ulusal Parkı'nda yer aldığı belirtildi. Lüks kır evinde modern tarzda inşa edilmiş üç ev, iki helikopter pisti, bir yat limanı ve bir inek çiftliğinin yer alması dikkat çekti. 

GİRİŞLER HAVADAN VE DENİZDEN YAPILIYOR!

Dossier Center medya servisinin, "Putin'in Gizli Kır Evi" başlığıyla sosyal medyada ifşa ettiği evin içinde lüks malzemelerin kullanıldığı kaydedildi. Kır evinin bulunduğu bölgede ayrıca doğal bir şelalenin de olduğu öne sürüldü. Rus gazeteciler, "Başkanın burada tatil yaptığına şüphe yok. Ziyaretleri sırasında buradaki yerel güvenlik ekipleri Rus Federal Koruma Servisi mensupları ile değiştiriliyor ve giriş-çıkışlar kapatılıyor. Buraya girişler sadece havadan değil denizden de yapılabiliyor" ifadeleri kullanıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.