SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin mayıs ayında Çin'e gidecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, mayıs ayında Çin'i ziyaret etmeyi planladığını açıkladı. Putin ayrıca Uygur Türklerine soykırım uygulayan Çin lideri Şi Cinping'den övgü dolu sözlerle bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin mayıs ayında Çin'e gidecek

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekûn işgal girişimi üçüncü yılında devam ederken, işgalci devletin en yakın ortağı Çin de Rus askerlerini silahlandırmayı ve Rusya'ya askerî teçhizat yardımı yapmayı sürdürüyor.

PUTİN MAYIS AYINDA NEDEN ÇİN'E GİDİYOR?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 25 Nisan 2024 tarihinde Moskova'da düzenlenen Rusya Sanayicileri ve Girişimciler Birliğinin kongresine katıldı. Putin burada yaptığı konuşmasında, mayıs ayında Çin'i ziyaret etmeyi planladığını açıkladı. Putin ayrıca Uygur Türklerine soykırım uygulayan Çin lideri Şi Cinping'e övgü dolu sözler sarf etti.

PUTİN'DEN Şİ CİNPİNG'E ÖVGÜ

Putin Çin'e yapacağı ziyaret ile ilgili ayrıntıları vermeden, "Mayıs ayında Çin'e bir ziyaret planlıyorum. Rus Filozof Nikolay Çernışevski'nin 'Ne Yapmalı?' kitabını mutlaka yanıma alacağım ve arkadaşımıza (Çin lideri Şi Cinping Xi) ileteceğim. O güçlü bir lider ve gerçek bir adam” ifadelerini kullandı.

ÇİN'E GERÇEKLEŞTİRDİĞİ 18. ZİYARET OLACAK

Putin en son 17-18 Ekim 2023'te Çin'i ziyaret etmişti. Mayıs ayında planlanan ziyaretle birlikte ise, Putin'in Rusya Federasyonu Başkanı olarak Çin'e yaptığı 18. ziyareti olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.