SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin, NATO'yu Ukrayna'ya temin edeceği F-16'ları düşürmekle tehdit etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırmayacağını iddia ettiği NATO üyesi ülkelerin Ukrayna'ya sağladığı F-16 savaş uçaklarını düşürmekle tehdit etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin, NATO'yu Ukrayna'ya temin edeceği F-16'ları düşürmekle tehdit etti

Ukrayna'daki sivilleri hedef alan işgalci Rus güçleri, topyekûn saldırıların 3. yılında savaşı alevlendiriyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 28 Mart 2024 tarihinde yaptığı konuşmada, Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO) hakkında tehditvarî bir tutum sergiledi.

PUTİN: DİĞER EKİPMANLARI YOK ETTİĞİMİZ GİBİ F-16'LARI DA YOK EDECEĞİZ

Putin, 1991'de Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinin (SSCB) dağılmasından bu yana NATO'nun Rusya'ya doğru genişlediğini ifade etti. Ukrayna müttefiki NATO üyesi ülkelere yönelik bir saldırı niyetinde olmadığını öne süren Putin, F-16 savaş uçaklarının tedarikine işaret etti. Putin, Kıyiv'e sevk edilmesi için Ukraynalı pilotların eğitimden geçerek sahip olması beklenen F-16 savaş uçaklarının, cephedeki durumu değiştirmeyeceğini, "Tankları, zırhlı araçları ve çok sayıda roketatar da dahil olmak üzere diğer ekipmanları yok ettiğimiz gibi, uçakları da yok edeceğiz" ifadesiyle dile getirdi. NATO ülkelerine saldırmayacağını iddia eden Putin, olası bir durumda NATO'un sağladığı F-16'ları düşürebileceğini söyledi.

UKRAYNA'YA F-16 SAVAŞ UÇAĞI TEDARİKİ

Ukrayna, işgalci Rusya’nın saldırılarına karşı koymak için havadaki kabiliyetlerini geliştirmeye çalışıyor. Ukrayna, 2023'ün Temmuz ayında, F-16 savaş uçakları için pilot yetiştirmek üzere 11 ortak ülkeden oluşan bir koalisyon kurduğunu açıkladı. Koalisyona katılan ülkeler arasında, Danimarka, Hollanda, Belçika, Kanada, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Birleşik Krallık ve İsveç yer aldı. Ukraynalı pilotlar İngilizce eğitimlerini tamamladıktan sonra savaş uçağı eğitimi alıyor. Halihazırda eğitim alan iki grubun bu yaz eğitimlerini tamamlaması bekleniyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.