SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya adına casusluk yapan 6 kişilik grubun son üyesi Londra'da yakalandı

Birleşik Krallık'ta Rusya adına casusluk yapan Bulgar vatandaşı Tigomir Ivanov yakalandı. 6 kişilik grubun son üyesi olan Ivanov bugün doğrudan veya dolaylı yoldan düşmana bilgileri toplamak için komplo kurmak suçundan yargılanacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2024 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2024 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya adına casusluk yapan 6 kişilik grubun son üyesi Londra'da yakalandı

Rusya adına casusuluk yapan bir grubun üyesi Bulgar vatandaşı Tigomir Ivanov Birleşik Krallık'ta yakalandı. Birleşik Krallık merkezli basın servisi SkyNews'in gündeme getirdiği habere göre, casus Ivançev, doğrudan veya dolaylı olarak düşmana faydalı olabilecek bilgileri toplamak için komplo kurmak suçundan yargılanacak. 

BULGAR VATANDAŞI CASUS BUGÜN YARGILANACAK

Birleşik Krallık polisi bu bilgilerin devletin güvenliğine ve çıkarlarına zarar vermek amacıyla toplandığını ifade etti. Londra'nın Acton kentinde yaşayan İvanov'un 28 Şubat 2024 tarihinde mahkemeye çıkarılacağı bildirildi.

Birleşik Krallık Terörle Mücadele Birimi Başkanı Dominic Murphy, "Bu soruşturma kapsamındaki önceki beş tutuklamanın ardından yapılan soruşturmalar sonrasında altıncı bir şüpheli tespit edildi ve tutuklandı ve Kraliyet Savcılık Servisi ile birlikte suçlandı" bilgisini verdi. Üç erkek iki kadından oluşan bu grubun casusluk faaliyetleri ilk olarak Ağustos 2022'de tespit edilmişti. Polis, ekim ayında mahkemeye çıkarılacak olan grup üyelerinin kimliğini şu şekilde paylaştı: "Orlin Rusev (46), Bizer Dzhambazov (42), Katrin Ivanova (32), Ivan Stoyanov (32) ve Vanya Gaberova (29)"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.