SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın yasakladığı o isim QHA'ya konuştu: Moskova, bize baskı uygulamak istiyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından "istenmeyen kişi" ilan edilen Moldovalı gazeteci Denis Dermenci, Kremlin’in ilgili kararını Kırım Haber Ajansına değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2024 00:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın yasakladığı o isim QHA'ya konuştu: Moskova, bize baskı uygulamak istiyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Rus ve Rus dili medyasına yönelik zulüm ve Rus vatandaşlarına yönelik ayrımcılık" nedeniyle bazı Moldovalı yetkililerin ve Moldovalı gazetecilerin ülkeye girişini yasakladı. Özgür Avrupa Radyosu Moldova Servisi muhabiri Denis Dermenci, Rusya’ya girişi yasaklanan Moldovalı gazeteciler arasında yer alıyor.

MOSKOVA, MOLDOVALI GAZETECİLERE BASKI UYGULAMAK İSTİYOR

Kırım Haber Ajansına (QHA) konuşan Moldovalı gazeteci Denis Dermenci, Moskova’nın Moldovalı gazetecilere baskı uygulamak istediğini ancak bunun için gerçekle hiçbir ilgisi olmayan argümanları öne sürdüğünü ifade etti.

Dermenci, “Rusya Dışişleri Bakanlığının gazetecileri de istenmeyen kişiler listesine dahil etme kararı, Özgür Avrupa Radyosu dahil olmak üzere yayımlanan bazı makalelerin Moldova'daki Rus diplomatik kurumlarının çalışmalarını olumsuz etkilediğini gösteriyor.” dedi.

MOLDOVALI GAZETECİLER RUS DİPLOMATLARIN RUS İSTİHBARAT SERVİSLERİ İLE OLAN BAĞLANTILARINI ORTAYA ÇIKARDI

Gazeteci Denis Dermenci, Eylül 2023’de, Kişinev'deki bazı Rus diplomatların Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) veya Rusya Silahlı Kuvvetler Genelkurmayına bağlı askeri istihbarat teşkilatı (GRU) ile bağlantıları olduğunu gösteren birkaç makale yayımladı.

Ekim 2023’de ise Özgür Avrupa Radyosu Moldova Servisi, Moldova’nın iç işlerine müdahale etme gerekçesiyle ülkeden sınır dışı edilen Sputnik Moldova eski Müdürü Vitaliy Denisov’un Rus askeri istihbaratı ile bağlantısı olan bir albay olduğunu tespit etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.