SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Ukrayna'daki uyuyan casuslarını uyandırdı!

İşgalci Rusya, Ukrayna'ya yönelik istihbarat çalışmalarına hız verdi. Ukrayna içinde hala varlıklarını gizleyen Rus casusların harekete geçtiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Ukrayna'daki uyuyan casuslarını uyandırdı!

İşgalci Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'ya karşı başlattığı topyekun işgal girişimi sürerken, Rusya'nın Ukrayna içinde kimliklerini gizlediği uyuyan casuslarına tekrar harekete geçmeleri için emir verdiği bildirildi.

RUSYA, UKRAYNA'DAKİ CASUS AĞINI HAREKETE GEÇİRDİ

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov, 27 Kasım 2023 tarihinde The Times'a yaptığı açıklamada, Rusya'nın son iki ay içinde Ukrayna'da uyuyan casuslardan oluşan bir ağı harekete geçirdiğini söyledi.

"ASKERİ OLARAK KAZANAMAYACAKLARINI ANLADILAR"

Danilov, casusların, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) de dahil olmak üzere Ukrayna devlet yapılarına yerleştirildiğini ve Rusya tarafından ülkeyi içeriden istikrarsızlaştırma emri verildiiğini aktararak, "(Rusya) askeri olarak kazanamayacaklarını anladılar" ifadelerini kullandı.

RUS CASUSLARI SAHTE HABERLER YAYIYOR

Rus ajanların Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujnıy arasındaki sözde "gerginlikten" faydalanmak istediklerine dikkat çeken Danilov, Rusya'nın siyasi ve askeri liderleri arasında güya bir tartışma olduğuna dair sahte haberler yaydıklarını bildirdi.

"BÜYÜK BİR HATA YAPTIK"

Danilov ayrıca, ülke içindeki Rus casuslarının daha önce SSCB'nin kurduğu KGB'den kalma bir ekip olduğunu hatırlatarak, "1991 yılında KGB'yi kapatmak yerine adını SBU olarak değiştirerek büyük bir hata yaptık. Ne yazık ki tüm güvenlik sistemlerine bir düzen getiremediğimizin farkındayız. Bu nedenle elbette hainler var" değerlendirmesinde bulundu.Danilov, 2010 ile 2014 yılları arasında Ukrayna Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Viktor Yanukoviç'in döneminde, FSB ajanlarının aktif olarak ülkenin güvenlik servisine sızdığını da sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.