SON DAKİKA
Hava Durumu

"Savaşa hayır" diyen ünlü Rus para cezasına çarptırıldı!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı gerçekleştirdiği işgal girişiminin sona ermesi için sosyal medyadan paylaşım yapan Rus aktris Anastasia Ivleeva, orduyu itibarsızlaştırma gerekçesiyle Moskova Mahkemesince para cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Savaşa hayır" diyen ünlü Rus para cezasına çarptırıldı!

Daha önce sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarıyla adından sıkça söz ettiren Rus aktris Anastasia Ivleeva, işgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığını açık bir şekilde eleştirdi. Moskova Mahkemesi, Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana sürdürdüğü Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik topyekûn saldırı ve işgal girişimine tepki göstermesi nedeniyle para cezasına çarptırıldı.

RUS AKTRİS PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Ivleeva, Rusya'da yasaklanan ancak VPN ile giriş yapılabilen Instagram'daki hesabında "Savaşa Hayır!" paylaşımı yapması nedeniyle 50 bin ruble (yaklaşık 17 bin TL) para cezası aldı. Ayrıca sanatçı bir başka paylaşımında ise güvercin resmini kullanarak, "İnsanların öldürülmesini durduracak anlaşmalar yapın" çağrısında bulundu. Ivleeva, mahkemenin barış çağrısında bulunarak Rus ordusunu itibarsızlaştırdığını öne sürdüğü 25 Nisan 2024 tarihli duruşmaya çıkmadı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.