SON DAKİKA
Hava Durumu

Tataristan'da gençler, savunma sanayi fabrikalarında çalıştırılacak!

Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti yetkililerinin savunma sanayi kompleksindeki fabrikalarda 14 yaşından büyük gençleri çalıştırmayı planladığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tataristan'da gençler, savunma sanayi fabrikalarında çalıştırılacak!

Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal saldırısında büyük can kayıpları veren ve bundan dolayı erkekleri sürekli seferber etmek zorunda kalan işgalci Rusya, fabrikalarda çalıştıracak işçi bulamıyor. Bu açığı kapatmak için işgalciler, gençleri hedef aldı. İlk adım Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nde atıldı. Tataristan yetkililerinin savunma sanayi kompleksindeki fabrikalarda 14 yaşından büyük gençleri çalıştırabilmek için bir program geliştirdiği bildirildi.

Rus gazetesi Kommersant’ın hazırladığı habere göre, Tataristan hükûmeti, gençlerin istihdamını teşvik etmek için yeni bir program geliştirdi ve bu program çerçevesinde 14 yaşından büyük gençleri savunma sanayi fabrikalarında çalışmaya çekmeyi hedefliyor.

Yetkililer, 14-18 yaş arası gençlerin istihdamını kolaylaştırmayı ve boş zamanlarında fabrikalarda çalışmalarına izin vermeyi öneriyor. Programı hazırlayanlara göre Tataristan, güya 1990'larda doğum oranının düşmesi ve gençlerin artık çalışmak yerine meslek okulları ve üniversitelerde okumayı tercih etmeleri nedeniyle genç işçi sıkıntısı yaşıyor.

GENÇLER SİHA FABRİKASINDA ÇALIŞTIRILIYOR

Geçtiğimiz yaz “Protocol” haber sitesi ve RZVRT YouTube kanalı gazetecileri Tataristan'ın Yelabuga (Alabuga) kentinde üniversite öğrencilerinin özel bir ekonomik bölgedeki bir fabrikada İran yapımı Şahid tipi insansız hava araçlarının montajı için işe alındığını bildirmişti. Hazırlanan haberde ilgili fabrikada çalışan işçilerin çoğunun reşit olmadığına dikkat çekilmişti.

TATARİSTAN’A SİHA SALDIRISI

Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nde bulunan Yelabuga (Alabuga) ve Niznekamsk (Tübenkama) kentlerinde bulunan iki fabrikaya 2 Nisan 2024 tarihinde bu sabah erken saatlerinde silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlenmişti. Rus yetkilileri ciddi bir hasarın olmadığını ve işletmelerin teknolojik süreçlerinin aksamadığını öne sürmüştü.

Ukrayna basınına konuşan Ukrayna Askeri İstihbaratı üyesi bir kaynak, Ukrayna’nın gerçekleştirdiği özel operasyon sonucu Yelabuga’da Şahid kamikaze SİHA’ların toplandığı fabrikaya saldırı düzenlendiğini bildirdi.

TATARİSTAN'A İLK SİHA SALDIRISI

Bu, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı topyekun işgal saldırısı başlattığı 24 Şubat 2022’ten bu yana Taratistan Cumhuriyeti’ne düzenlenen ilk SİHA saldırısı oldu.Yelabuga kenti Ukrayna’dan bin 200 kilometre uzaklığında bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.