SON DAKİKA
Hava Durumu

Tayvan ordusu: Çin'in yapacağı her türlü eyleme yanıt vermeye hazırız!

Tayvan'da yeni seçilen Cumhurbaşkanının göreve başlaması yaklaşırken ordu, Çin'in yapacağı her türlü eyleme yanıt vermeye hazır olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tayvan ordusu: Çin'in yapacağı her türlü eyleme yanıt vermeye hazırız!

Çin yönetiminin Tayvan Cumhuriyeti'ne yönelik tahrik girişimleri son günlerde hız kazandı. Buna bağlı olarak Çin, uzun yıllardan beri hak iddia ettiği Tayvan'ı işgal etmeyi planlıyor. Fakat Tayvan ordusu da Çin'in Tayvan'a yönelik herhangi bir saldırı girişimine misliyle karşılık vermeye hazır olduklarını açıkladı.

ORDU SAVAŞA HAZIR

Tayvan'ın yeni Cumhurbaşkanı Lai Ching-te 20 Mayıs 2024 tarihinde göreve başlayacak. Tayvan Savunma Bakan Yardımcısı Bai Honghui, 8 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Tayvan ordusunun savaşa hazırlık gerekliliklerine bağlı kalacağını, Çin'in olası eylemlerine yakından dikkat edeceğini ve Çin'in Tayvan'a yönelik herhangi bir saldırı girişimine misliyle karşılık vereceklereni bildirdi.

TAYVANLI GÜVENLİK UZMANLARI UYARDI

Yeni Cumhurbaşkanı Lai Ching-te, mevcut Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen gibi, Çin'in iddialarını reddediyor. Çin ise Lai Ching-te'yi tehlikeli bir ayrılıkçı olduğunu öne sürerek eleştiriyor. Tayvanlı güvenlik uzmanları ise, Çin'in Lai Ching-te'ye yönelik memnuniyetsizliğini ifade etmek için güç kullanabileceği konusunda uyarı yapıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.