SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ile Yunanistan arasında "İletişim Noktası Mekanizması" kuruluyor

Türkiye ile Yunanistan arasında askeri, diplomatik ve siyasi görüşmeleri hızlandırması beklenen "İletişim Noktası Mekanizması" kurulacağı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2023 21:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2023 21:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye ile Yunanistan arasında "İletişim Noktası Mekanizması" kuruluyor

Türkiye Cumhuriyeti ile Yunanistan arasında Ocak 2021'de başlayan istikşafi görüşmeler kapsamında iki ülke arasında temaslar devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada Askeri Güven Artırıcı Önlemler (GAÖ) Toplantısı'nın gerçekleştiğini bildirdi. Bakanlık, bu kapsamda  İletişim Noktası (Point Of Contact) Mekanizması'nın kurulacağını ve bir sonraki GAÖ Toplantısı'nın ise Yunanistan'da yapılacağını belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı, iki ülke heyetleri arasındaki bugünkü toplantının Ankara'da yapıldığını kaydetti. İki ülkeden askerler, büyükelçiler ve sivil yetkililerin katıldığı toplantıda, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz meselesi başta olmak üzere Türkiye ile Yunanistan arasındaki ihtilaflar müzakere edildi. Bu kapsamda, güven artırıcı önlemlerin hayata geçmesi için 2024 yılı boyunca önceden mutabık kalınan konuların uygulanması için taraflar anlaşma sağladı.

Bakanlık konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Söz konusu toplantı olumlu bir havada gerçekleşmiştir. Her iki taraf ayrıca temasta kalmak ve üzerinde mutabık kalınan 'güven arttırıcı önlemler'in uygulanmasını kolaylaştırmak amacıyla bir 'iletişim noktası (point of contact) mekanizması kurmaya karar vermiştir. Bir sonraki toplantı Yunanistan'ın ev sahipliğinde gerçekleşecektir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.