SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar ile Millî Eğitim Bakanı Tekin görüştü

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i Ukraynalı öğrencilerin eğitimini görüşmek üzere ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2023 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar ile Millî Eğitim Bakanı Tekin görüştü

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ile Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir araya geldi. Bakan Tekin ile Büyükelçi Bodnar, Rus saldırıları nedeniyle can güvenliği tehlikesi yaşayan ve Türkiye'ye sığınan öğrencilerin eğitim durumu hakkında görüşme yaptı.

UKRAYNALI ÖĞRENCİLER İÇİN BAKANLIĞA TALEP

Görüşmede Büyükelçi Bodnar, Ukraynalı öğrencilerin Ukrayna'daki üniversitelere yerleşebilmeleri konusunda destek istedi. Bu kapsamda öğrencilerin söz konusu üniversitelere girebilmesi için yapılması şart koşulan çoklu ders sınavlarının Türkiye'de düzenlenmesi için MEB tarafından desteklenmesi talep edildi. Görüşmenin ardından hediye takdimi yapıldı.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunan Bodnar şunları dile getirdi:

"Sayın Yusuf Tekin ile görüşme gerçekleştirdik ve iki ülke arasındaki okul eğitimi konularını ele aldık. Ukraynalı öğrencilerin Ukrayna'daki üniversitelere kabul edilmeleri için çoklu ders sınavının Türkiye'de düzenlenebilmesi için Bakanlık tarafından desteklenmesini görüştük"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.