SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy'dan Polonya hamlesi: Hükûmeti sınıra davet etti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Polonya hükûmetine ülkedeki çiftçilerin Ukrayna'dan tahıl ithalatına karşı protestosu nedeniyle sınırda buluşma çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy'dan Polonya hamlesi: Hükûmeti sınıra davet etti

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi devam ederken Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Polonya'da başlayan Ukrayana'dan tahıl ithalatına karşı protestoları görüşmek için Polonya hükûmetine sınırda buluşma çağrısı yaptı. 

HAKSIZ BİR SİYASALLAŞMAYA TANIK OLDUK

Cumhurbaşkanı Zelenskıy konuna ilişkin yaptığı açıklamasında, dayanışmanın tüm Avrupa'nın tarihini daha iyiye götüren bir kavram olduğunu belirtti. Zelenskıy ayrıca şimdilerde ortak kazanımların çökmeye başlamasına neden olabilecek aşırı ve haksız bir siyasallaşmaya tanık olduklarını kaydetti.

"BU ULUSAL GÜVENLİK MESELESİDİR"

Öte yandan hükûmetine 24 Şubat'a kadar Ukrayna-Polonya devlet sınırına gitme talimatını verdiğini aktaran Zelenskiy, "Sayın Başbakan Donald Tusk, sınıra gelmenizi rica ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Andrzej (Duda) sizden bu diyalogu desteklemenizi rica ediyorum. Bu ulusal güvenlik meselesidir. Bunu geciktirmemeliyiz. Gelecek birkaç gün bize bunu yapmamız için fırsat veriyor" ifadelerini kullandı.

Polonyalı çiftçiler, 20 Şubat'ta Ukrayna'dan tahıl ithalatına karşı ulusal protesto başlatmış, Ukrayna sınırını trafiğe kapatmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.