SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zelenskıy, Kremlin yanlılarını hedef alan üç yeni yaptırım paketini duyurdu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, yürürlüğe giren üç yeni yaptırım paketini duyurdu. Söz konusu yaptırımlar; Rusya'nın savaş destekçilerini, propagandacıları ve mafya bağlantılarını hedef alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2025 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2025 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Kremlin yanlılarını hedef alan üç yeni yaptırım paketini duyurdu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 25 Mayıs 2025 tarihinde Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyinin onayını takiben üç yeni yaptırım paketinin resmen yürürlüğe girdiğini duyurdu. Zelenskıy, bir açıklama ile Kremlin'in Ukrayna'ya karşı savaşını destekleyen Rus bireyleri ve ağlarını cezalandırmayı amaçlayan son önlemlerin kapsamını özetledi.

RUSYA VE PUTİN YANLILARINA YENİ YAPTIRIMLAR

Yaptırımlar hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bunlardan ilki Rusya'nın terörist faaliyetlerini finanse eden, mali dolandırıcılık yapan ve Rusya Federasyonu'nun çıkarları doğrultusunda yaptırımları delme planları yapan Rus şahıslara yöneliktir. İkinci paket, yalanlarıyla Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını güçlendiren propagandacıları hedef alıyor. Üçüncü yaptırım paketi ise Putin rejiminin kurulmasına önemli ölçüde yardımcı olmuş ve halen onunla ilişkili olan Rus mafya gruplarının temsilcilerine yöneliktir.

YAPTIRIMLAR SENKRONİZE EDİLMELİ

Aynı zamanda Ukrayna'nın uyguladığı yaptırımların Avrupa Birliği (AB) ve diğer önemli küresel yargı mercilerinin yaptırım rejimleriyle senkronize edilmesi için çalıştıklarını aktaran Zelenskıy, Ukrayna'nın yeni yaptırımlar da hazırladığını belirtti. Açıklamasında yaptırımların amacını vurgulayan Ukrayna Cumhurbaşkanı, "Yaptırımların yönü oldukça açıktır: bunlar Rusya'dan ve onunla ilişkili olan, savaş için çalışan ve Rus rejiminin dayandığı kişi ve kuruluşlardır. Milli Güvenlik ve Savunma Konseyinin yeni kararları yakında açıklanacaktır." ifadelerini kullandı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.