SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin menşeli kamera sistemleri yasaklanıyor!

Avustralya'da güvenlik endişesi nedeniyle Çinli teknoloji şirketlerinin ürettiği tüm kameralar ve dahili iletişim sistemleri, federal milletvekillerinin ofislerinden kaldırılmaya başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2023 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2023 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin menşeli kamera sistemleri yasaklanıyor!

Avustralya hükumeti, güvenlik endişeleri nedeniyle Çinli teknoloji şirketlerinin ürettiği tüm kameralar ve dahili iletişim sistemlerini federal milletvekillerinin ofislerinden kaldırılmaya başladığını açıkladı. Konuyla ilgili Avustralya Maliye Bakanlığı yetkilisi, Çinli teknoloji şirketlerinden Hikvision ve Dahua tarafından geliştirilen ve üretilen güvenlik kameralarının 65 ofiste kurulu olduğunu bildirdi. Ayrıca güvenlik endişeleri nedeniyle kaldırılmaya başlandığı ve 45 ofisteki Çin menşeli güvenlik kameralarının dahili iletişim sistemleriyle birlikte kaldırılacağı belirtildi.

ÇİNLİ TEKNOLOJİ ŞİRKETİ HİKVİSİON VE DAHUA

Avustralya Savunma Bakanlığı ise Çinli teknoloji şirketlerinin ürettiği tüm kameraları güvenlik endişesi nedeniyle bakanlık binalarından kaldırılacağını bildirmişti.

Çinli teknoloji şirketi Hikvision ve Dahua tarafından geliştirilen ve üretilen en az 913 kamera, dahili telefon, elektronik giriş sistemi ve video kayıt cihazının, Avustralya Savunma Bakanlığının yanı sıra Avustralya Dışişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı da dahil hükumetin birçok binasında kullanıldığı belirtildi.

HUWEİ VE ZTE'NİN 5G ÜRÜNLERİ YASAKLANMIŞTI

ABD, Kasım 2022'de ulusal güvenlik endişesi nedeniyle aralarında 5 Çinli teknoloji firmasından yeni iletişim ekipmanlarının ithalatını ve bunların ülkede satışını yasaklamıştı. Ürünlerinin ithalatı ve ülkede satışı yasaklanan teknoloji şirketleri arasında Huawei'nin yanı sıra ZTE, Hikvision, Dahua ve Hytera de yer aldığı belirtilmişti.

Avustralya daha önce Çinli firmalar Huawei ve ZTE'nin 5G ürünlerinin kullanımını da yasaklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.