SON DAKİKA
Hava Durumu

Japonya'dan Çin'e çip ihracatına kısıtlama!

Japonya, cep telefonlarından askeri donanıma kadar 23 ürünün Çin'e ihracatına kısıtlamalar getirmek için kolları sıvadı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2023 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2023 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Japonya'dan Çin'e çip ihracatına kısıtlama!

Japonya hükumeti, ilkbaharda Çin'e 23 gelişmiş yarı iletken üretim ekipmanlarının ihracatını kısıtlamaya başlayacağını duyurdu. Yeni düzenlemelerle hükumet, Çin'e yönelik ihracat kontrolleri uygulanan yarı iletken üretim malzemeleri listesini daha da genişletecek.

Tokyo Electron, Nikon ve ASML Holdings gibi şirketler tarafından üretilen ileri teknolojik yarı iletken üretim ekipmanlarının Çin'e ihracatı kısıtlanacak.

"SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ"

Japonya'nın Ticaret ve Sanayi Bakanlığından 31 Mart 2023 tarihinde yapılan açıklamada, "Uluslararası barış ve istikrara katkıda bulunmak için teknolojik bir ulus olarak sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz" ifadelerine yer verdi. Ayrıca Japonya Ticaret ve Sanayi Bakanı Yasutoşi Nişimura, gazetecilere verdiği demeçte, hareketin ABD kısıtlamalarıyla alakalı olmadığının altını çizdi. 

ÇİP SAVAŞLARI: HOLLANDA VE ÇİN

Geçen ay Hollanda hükumeti, ulusal güvenliği korumak için Çin'e en gelişmiş mikroçip teknolojisi ihracatına kısıtlamalar getireceğini açıklamıştı. Hollanda Ticaret Bakanı Liesje Schreinemacher, önlemlerin yarı iletken üretim döngüsündeki çok özel teknolojileri etkileyeceğini bildirmişti.

ASML, küresel mikroçip tedarik zincirindeki en önemli firmalardan birisi olarak tanınıyor. Dünyanın en gelişmiş çiplerini üreten makineleri tedarik ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.