SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya ile İran'dan siber teknoloji alanında iş birliği

Rusya ile İran, siber teknoloji alanında işbirliğini artırdı. Rusya, İran'ın verdiği insansız hava araçlarına karşılık siber teknoloji sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2023 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2023 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya ile İran'dan siber teknoloji alanında iş birliği

Rusya'nın, Ukrayna'daki savaşta kullanması için İran yapımı kamikaze insansız hava aracı tedariki karşılığında, elektronik istihbarat gelişmelerini İran'la paylaştığı açıklandı. The Wall Street Journal yayımladığı haberde, Rusya ile İran arasında siber teknoloji alanında işbirliğinin güçlendiğini ifade etti.

İran’ın Rusya’ya kısa menzilli füzeler, tank ve top mermisi tedarikinin ardından bu işbirliğinin yoğunlaştığının altı çizildi. İran’ın sadece siber teknoloji değil diğer askeri teknolojileri de almayı beklediği bildirildi.

RUSYA İLE İRAN ARASINDA SİBER TEKNOLOJİ ALANINDA İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI YAPILDI

Rusya ile İran arasında iki sene önce siber teknoloji alanında iş birliği anlaşması yapılmıştı. Ancak uzun süredir Rusya, İran’a siber teknoloji alanında bir birikim sağlamıyordu. Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişimi ve saldırılarının başlamasından ardından Rusya, İran ile iletişim izleme, dinleme ve fotoğraf cihazları, yalan dedektörleri alanındaki birikimini paylaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.