SON DAKİKA
Hava Durumu

Lukaşenko geçmişinde KGB ajanı mıydı?

Belarus’un Putin kuklası lideri Aleksandr Lukaşenko ile ilgili dikkat çeken bir iddia, Belarus kamuoyunda gündem oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2022 22:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2022 22:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Lukaşenko geçmişinde KGB ajanı mıydı?

Belarus diktatörü Aleksandr Lukaşenko’nun Sovyetler Birliği döneminde Rus istihbarat servisi KGB adına çalıştığına dair belgeler ortaya atıldı. KGB içinde kod isminin “Valet (Vale)” olduğu ifade edilen belgede, Lukaşenko’nun karakterine ilişkin özelliklerin yazıldığı öğrenildi. Arşiv belgelerinde, iskambil kağıtlarındaki “vale” sembolünden gelen kod adına dair özelliklerde en dikkat çeken kısım ise Lukaşenko’nun güç ve iktidar arzusu ve kadınlara olan düşkünlüğü.

KGB ARŞİV BELGELERİNDE LUKAŞENKO’YA “PEDOFİLİ” TESPİTİ!

Özellikle, “kurnaz, entrikalara eğişimi ve güç arzusu” bulunduğu ifade edilen KGB arşiv belgesinde, “kadınlara ve özellikle küçük yaşta olanlara zaafı” olduğu yazıldı. Belgenin doğruluğu kanıtlanmamış olsa da, arşiv kayıtlarındaki bilgiler, Belarus’ta halkın demokratik taleplerini ve seçimini gasp ederek, yıllardır ülkeyi yöneten diktatör Lukaşenko’yu tanımlıyor. İşte o belge:

Lukaşenko yönetimi, 24 Şubat 2022’de Ukrayna’da başlayan Rus saldırganlığı ve işgal girişimi kapsamında savaş suçlusu Putin’e en yakın desteği veren hükumet olarak biliniyor. Putin’in savaş suçlarına ortak olan Lukaşenko, Ukrayna’ya yapılan saldırılar karşısında Kremlin’in bir numaralı destekçisi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.