SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan balistik füze denemesi!

Rusya Federasyonu, Rusya’nın güneybatı bölgesindeki Kaluga’da balistik füze denemesi yaptı. Yars balistik füzeleri ile gerçekleşen nükleer deneme, Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in, hem ABD’yi hem de Birleşik Krallık’ı nükleer silahla tehdidi olarak yorumlandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2022 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan balistik füze denemesi!

Moskova’nın güneybatısında Kaluga bölgesindeki Kozelsk askeri üssünde 14 Aralık 2022’de Rus yapımı Yars balistik füzesinin gösterimini yaptı. Gösterimi yapılan füzenin, ABD ve Birleşik Krallık’ı vurabilecek menzilde olduğu aktarıldı.

RUSYA’DAN YENİ NÜKLEER TEHDİT!

Rus yapımı Yars füzeleri, 7500 mil menzile sahip. Rus medyası Komsomolskaya Pravda, Yars füze sisteminin Hiroşima’ya atılan bombadan tam 12 kat daha büyük olduğunu iddia etti. Öte yandan, Füze kuvveti komutanı Albay Aleksiy Sokolov, hem ABD’nin hem de Avrupa’nın menzil dahilinde olduğu füze tatbikatının Batı’ya bir mesaj olduğunu bildirdi. 

Rusya Savunma Bakanlığı, 14 Aralık’ta yapılan denemede, füzenin özel bir nakliye sistemi ve yükleme ünitesi kullanılarak fırlatma rampasına birkaç saatte yerleştirildiğini bildirdi. Kozelsk füze üssünün de bu sebepten tadilata girdiği vurgulandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.