SON DAKİKA
Hava Durumu

30’dan fazla ülke, 2. Kırım Platformu Parlamenterler Zirvesi'ne katılacağını teyit etti

Şu ana kadar 30'dan fazla ülke, ikincisi düzenlenecek olan Kırım Platformu Parlamenterler Zirvesine katılacağını teyit etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2023 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2023 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
30’dan fazla ülke, 2. Kırım Platformu Parlamenterler Zirvesi'ne katılacağını teyit etti

Çekya, 2. Uluslararası Kırım Platformu Parlamenterler Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak. Prag şehrinde 24 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan zirveye 30'dan fazla ülkenin katılımı onaylandı.

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, Ukrayna büyükelçileri ile düzenlediği konferansta, şimdiden 30’dan fazla parlamento başkanının zirveye katılacağını teyit ettiğini bildirdi. Stefançuk, "24 Ekim'de Uluslararası Kırım Platformu'nun ikinci parlamento zirvesi Prag'da yapılacak. Şimdiye kadar 30'dan fazla yetkili etkinliğe katılacaklarını doğruladı." ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda, katılımcı sayısının en üst düzeye çıkarılması gerektiğini vurgulayan Stefançuk, Ukrayna büyükelçilerini buna katkıda bulunmaya çağırdı.

KIRIM PLATFORMU PARLAMENTERLER ZİRVESİ

Ukrayna, geçen sene ilk kez Kırım Platformu Parlamenterler Zirvesini düzenlemişti. Zirve, 24-25 Ekim 2022 tarihlerinde Hırvatistan’da, 50’den fazla parlamento ve parlamentolar arası meclisi temsilcisinin katılımıyla gerçekleşmişti. Zirvede, Ukrayna ve işgal altındaki Kırım’ın yanı sıra küresel güvenlik tehditlerinin büyümesi ve Rusya Federasyonu’na karşı uygulanan uluslararası ve yaptırım baskısının artırılması konuları ele alınmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.