SON DAKİKA
Hava Durumu

Bodnar: Kırım'ın Rus işgaline karşı direnişinin sembolü Kırım Tatar Bayrak Günü’nü kutluyoruz

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, 26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2023 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2023 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bodnar: Kırım'ın Rus işgaline karşı direnişinin sembolü Kırım Tatar Bayrak Günü’nü kutluyoruz

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, 26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından kutlama mesajı yayımladı. Büyükelçi Bodnar, 26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü'nün önemine ve Kırım Tatar Halkının kahramanlığına dikkat çekerek, "Bugün Ukrayna’da Kırım Tatar Bayrak Günü kutlanıyor. Kahraman Kırım Tatar halkının bu milli bayramını kutluyorum. Umarım seneye Rus işgalinden kurtarılan Kırım'da Bayrak Günü'nü kutlarız" ifadelerini kullandı.

"BUGÜN HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİDİR"

Bodnar kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Kırım'ın Rus işgaline direnişinin de sembolü olan Kırım Tatar Bayrak Günü'nü kutluyoruz. Bugün hepimiz için önemlidir, çünkü bugün Moskova'nın zulmüne ve baskısına teslim olmayan Kırım Tatar halkının gücünü ve yıkılmazlığını sergiliyor.

Bugün, Kırım Tatar Bayrak Günü'nde, Ukrayna'nın Rusya Federasyonu ile savaşındaki mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olan Kırım Tatar halkının kahramanlığını ve dayanıklılığını anmalıyız.

Dayanışma içinde, Türkiye'de Kırım Tatar diasporasının temsilcileriyle birlikte, Ukrayna Büyükelçiliğinde Kırım Tatar Bayrağını göndere çekmekten onur duyuyoruz.

Kırım Tatar halkını bu önemli milli bayramla kutluyorum ve birlikte, milyonlarca Ukraynalı vatandaşın Kırım'ı geri alma ve müreffeh Ukrayna Yarımadası'nda huzurlu bir hayata kavuşma hayalini gerçekleştireceğimize inanıyorum."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.