SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: İşgalciler, Kırım'a giden yolların savunmasını güçlendiriyor

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Rusya’nın işgal altına aldığı Kırım’ı uzun süre savunma yapacağı bir bölge haline getirmeye çalıştığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2023 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2023 20:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: İşgalciler, Kırım'a giden yolların savunmasını güçlendiriyor

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Rus işgal güçlerinin, Kırım Yarımadası ile Ukrayna ana karası arasındaki yollarda savunma hatlarını güçlendirdiğini ifade etti. Çubarov, işgalcilerin özellikle yarımadayı Ukrayna’ya bağlayan üç koridoru güçlendirme çalışmaları yürüttüğüne dikkat çekti.

"RUSYA, KIRIM'I UZUN SÜRE SAVUNMA YAPACAĞI BİR BÖLGE HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYOR"

KTMM Başkanı Çubarov, Rusya'nın Ukrayna topraklarının tamamına karşı başlattığı işgal girişimi ve savaşın 500. günü olan 7 Temmuz 2023 tarihinde FreeDom televizyon kanalına konuştu. Refat Çubarov, "Rusya’nın şu anki askeri çabaları, ana karayı yarımadaya bağlayan 3 koridoru güçlendirmeye yönelik. Bunlardan biri; Arabat Dili. Şu an işgalcilerce mahvedilen bu benzersiz bölge üzerinden araçlar, Herson bölgesine geçebiliyor. İkincisi Çongar. Yakın zaman önce köprü patlatılmıştı. İşgalciler onu tamir etti. Ve Canköy’den Orkapu’ya giden yol... Buradan Çaplınka ve Kalançak’a çıkılıyor. Bu koridorları itinayla güçlendiriyorlar. Her birine özel yapılar inşa edildi ve ek birlikler yerleştirildi. Rusya, Kırım'ı uzun süre savunma yapacağı bir bölge haline getirmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.